tiistai 26. toukokuuta 2009

Poikkea Helsingin rautatieasemalla

Tervetuloa tutustumaan taidenäyttelyyn Helsingin rautatieaseman länsisiipeen 25.5.–7.6.2009.

Kehitysvammaisten Tukiliiton Asuntoja asunnottomille!-projekti (RAY) etsi "Asumisen arkea ja unelmia" julistekilpailussaan kehitysvammaisten ihmisten näkemyksiä ja kokemuksia asumisestaan – sen arjesta ja unelmista. Kilpailuun lähetettiin maaliskuun aikana yhteensä 293 asumisen kuvausta eri puolilta Suomea.

Kilpailun satoa kootaan näyttelyiksi projektin toiminta-alueilla Uudellamaalla, Satakunnassa ja Kainuussa. Ensimmäinen näyttely pidetään Helsingin rautatieasemalla.

Vantaalaisen Heidi Haapalan kuvataidetyö ”Talon taivas” voitti julistekilpailun. Kuvataidekilpailun voittajatyön valitsivat kajaanilainen Anna Pyykkönen, arkkitehti Marco Casagrande, dramaturgi Anna Krogerus sekä Kajaanin taidemuseon johtaja Heikki Aranne. Raati kokoontui Kajaanissa huhtikuun lopussa.

Raadin jäsenet luonnehtivat voittajatyötä muun muassa näin: ”Se on kuin uni, se koskettaa välittömästi. Se on hyvännäköinen, huomiota herättävä, helposti hahmotettava ja toimii julisteena. Kuvaa voi tulkita hyvin monella eri tavalla.”

Tervetuloa!

Asuntoja asunnottomille!-projekti:
Susanna Heiniluoma (Satakunta) gsm 050 3811 061
Irma Huotari (kainuu) gsm 050 3811 060
Stiina Krogerus-Jalkanen (Uusimaa) gsm 050 3811 040
etunimi.sukunimi@kvtl.fi, http://www.kvtl.fi/

Europe in Action 2009, Minun elämäni! - konferenssi Tampereella 24.-27.6.2009 (www.kvtl.fi/mylife.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti