keskiviikko 6. toukokuuta 2009

SÄHKÖPYÖRÄTUOLILLA AJAEN HAUKIPUTAALTA HELSINKIIN

Marjut Korjolan mahtava tempaus, lue ja osallistu! Viestikirjeen voit pyytää lähettämään sähköpostilla meiltä ja varmasti myös Marjutilta.

SÄHKÖPYÖRÄTUOLILLA AJAEN HAUKIPUTAALTA HELSINKIIN

Tempaus on ollut minulla kauan haaveena ja nyt minulla on hyvä syy toteuttaa se.

Vammaispalvelulain muutos lisää vammaisten liikkumis- ja osallistumismahdollisuuksia. Uudistuvan lainmuutoksen myötä vaikeavammaiset saavat subjektiivisen oikeuden henkilökohtaiseen apuun, mikä tarkoittaa, että kuntien tulisi antaa vaikeavammaisille yksilöllisen tarpeen mukaan riittävästi henkilökohtaista apua. Lain myötä vaikeavammaisten tulisi pystyä henkilökohtaisen avun turvin liikkumaan ja osallistumaan myös kodin ulkopuolella.

Kuitenkin tällä hetkellä näyttää siltä, että kunnat eivät ole huomioineet lain muutosta riittävästi. Tämän tempauksen toteutan yhteistyössä Kynnys ry:n ja Oulun läänin Lihastautiyhdistys ry:n kanssa. Tällä tempauksellani, haluan muistuttaa kuntia lain voimaan tulemisesta ja samalla kannustaa myös muita vammaisia uskaltamaan liikkumaan avustajan avulla kodin ulkopuolella. Ilman avustajiani minäkään en pystyisi toteuttamaan tätä haavetta. Tempauksellani pyrin saamaan myös julkisuutta ja tiedottamaan lihassairauksista ja avustajien tärkeydestä kaikille vaikeavammaisille henkilöille. Parhaillaan yritän löytää sponsoreita, jotka mahdollistavat minulle tämän tempauksen.

Matkani alkaa ma 8.6. klo 10 haukiputaalta ja päättyy Helsinkiin 16. tai 17.6. Matkaa kertyy pyöräteitä pitkin reilut 650 kilometriä. Se tarkoittaa suurin piirtein sitä, että 12 tuntia ajetaan ja 12 tuntia levätään joka vuorokausi. Matkani suunnittelun olen aloittanut jo nyt ja se vaatii lukemattomien asioiden valmistelua. Matkani edistymistä ja tarkempaa aikataulua eri paikkakunnilla olosta voi seurata netistä.

TEMPAUKSEN REITTI 6. – 16.6.2009 Haukipudas, Oulu, Kempele, Tupos, Alatemmes, Haurukylä, Temmeksen kk, Jokikkylä, Rantsila, Hyttikoski, Sipola, Pulkkila, Leskelä, Kärsämäki, Venetpalo, Nuttuperä, Ruhkapperä, Jokikylä, (Pyhäjärvi), Emolahti, Oravankylä, Rönnynkylä, Pihtipudas, Ilosjoki, Löytänä, Viitajärvi, Taimenniemi, Viitasaari, Jurvansalo, Niinilahti, Hakala, Maso, Konginkangas, Liimattala, Mämmenkylä, Äänekoski, Rotkola, Suolahti, Vatia, Kuusaa, Laukaa, Vihtavuori, Leppävesi, Vaajakoski, Oravasaari, Viisarimäki, Leivonmäki, Savenaho, Tammilahti, Joutsa, Rusi, Ansio, Ruskeala, Hartola, Ositankulma, Onkiniemi, Lusi, Heinolan kk, Heinola, Sinilähde, Vierumäki, Mäkelä, Ahtola, Lahti, Renkomäki, Herrala, Luhtikylä, Souri, Kaukalampi, Soukkio, Mätsälä, Haarujoki, Parnainen, Kerava, Vantaa, Helsinki.
Tarkoitus on. että matkan ajan kuljetan mukanani viestikirjettä, johon ihmiset voivat tulla kirjoittamaan nimensä reitin varrella olevilla paikkakunnilla ja minusta olisi mahtavaa, jos vammaiset henkilöt tulisivat tempaukseen mukaan ja vaikka ajelemaan jonkun matkaa minun mukana jos intoa riittää.

Toivon, että jokainen joka saa tämän viestin ja kannattaa ajatusta, voisi auttaa minua kerämään allekirjoituksia ja toimittamaan ne minulle 5.6. mennessä. Allekirjoituksia voi toimittaa minulle myös maililla. Viestikirje tullaan luovuttamaan Helsingissä jollekin valtiovallan henkilölle.

Toivon, että tätä viestiä levitetään mahdollisimman laajalle

Yhteistyöterveisin Marjut Korjola,
marjut.korjola@kynnys.fi, 040-522 9977

-- Marjut Korjola
aluesihteeri
Kynnys ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti